Min Opstart med Slægtsforskning

Ja, nu er der jo gået nogle år siden, at jeg på en af mine aftener sad og ventede på, at en datakørsle blev færdig og jeg prøvede, at taste 'Tougaard' ind i søgefeltet på Goggle og fik en masse hits - Men der, lige der, det allerførste link stod der Otto Marinus Andersen Tougaard som er min bedstefars navn.

Samme aften fand jeg linket til DIS-Danmark som jeg i et lille års tid fulgte, når tiden tillod det og selvfølgelig blev jeg medlem af DIS.

Fortalte min farbror Hans-Erik Tougaard, som vi i daglig tale kalder Onkel om det, og han gav mig et fotokopi af en slægtsbog, som omhandlede en gren af slægten som var skrevet af Finn Tougaard i 1986.

Meget spændende læsning og bogen gav mig forhåbninger om, at jeg hurtigt kunne få lavet et slægtstræ - noget med, at hvis vi tager denne side fra bogen og udskifter dette navn, så passer det vist.

Tiden gik - spredte tiltag med søgen på nettet, læsning af slægtsbogen, afprøvning af slægtsprogrammer m.m. og i vinteren 2004, fik jeg endelig tid til, at sætte mig ned og prøve på, at få begyndt, at få samlet de 'stumper' jeg havde samlet sammen - omfanget af projekt Tougaard påbegyndte, at tage form.

 

Hvad forsker jeg i

Med udgangspunk i navnet Tougaard, hvad enten det er en personen der selv, bære navnet eller har tilknytning til gården Tougaard.

Har ligeledes valgt ikke kun, at forske i blodlinjen, men har et ønske om, at kunne tage afstikker ud af de mange spændende linjer jeg støder på.

Men en del af forskningen kommer også til, at omhandle familier, slægter som jeg ikke selv har relation til - men nogle gange kan det blive lidt for spændene og så har jeg svært ved, at lægge 'navnet' til side med et enkelt opslag i kirkebogen.

Når man nu nogle gange har stået og kikket på et par flotte gamle portrætfotos af et gammelt par og Martin fortæller, at det er minde oldeforældre og, yeps han kendte ikke navnene - men ok, det fik vi i fælleskab fundet via folketællingerne og påvist via kirkebøgerne, så det er på plads nu.

I tiden hvor jeg havde min gang på NatMus i Nuuk, med de Grønlandske kirkebøger i søgning efter 'Lange' og 'Dorph', så er det jo 'nemt' lige, at lave lidt hjælpeforskning for andre i navne i Ittoqqortoormiit (Scoresbysund), når man lige får at vide, at det er den allerførste indførelse i fødte drengebørn.

Og når man så lige også får mulighed for, at læse lidt af slægten Skram der var misionær så begynder man, at dykke lidt længere ned i historierne omkring misionærene der kom til Grønland.

Lidt forskning i Uumanaq, Upernavik, Ilulissat, Sisimiut, Maniitsoq, Qaqortoq m.m.  er det også blevet til på opfordring så ja - jeg behøver vist ikke fortælle, at jeg er meget nysgerrig og gerne hjælper med et par opslag i de Grønlandske kirkebøger.

 

Navne der forskes i

Af navne kan der nævnes Løvstad fra Mønsted sogn. Kriegbaum fra Frederiks sogn. Lange, Broberg og Dorph fra Ilulissat (Jakobshavn). Nielsen fra Lille Gundestrup i Hørby sogn. Knudsen fra Tårs sogn i Børglum herred. Slægten Vistisen fra Jylland. Slægten Kristoffersen Bro fra Jylland. Olsen, Rasmussen og Bendtsen fra Helsingør. Slægten Kielsgaard samt flere 'sen' navne.

 

Stedet Tougaard

Gården Tougaard som er beliggende i Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt har været i slægtens eje i omkring 300 år indtil, at staten eksproperierede området til militært øvelses terræn.

Så jo, jeg kommer nok noget rundt i landet / landene via den digitale verden, for i tiden på Grønland sad jeg i Nussuaq omkring 4000 kilometer fra min hjemegn og forsøger, at finde aner / navne i kirkebøger, folketællinger, arkivalier, samtaler med familien og selvfølgelig også via andre forskeres arbejde. Og nu sidder jeg i Sønderjylland og følger med i kirkebøgerne for Grønland som er lagt online af Natmus Nuuk.

 

Projektet Tougaard

Alle projekter har et mål og en tidsplan, så det har jeg også løst opstillet, mit mål er, at få registreret så meget som muligt - men samtidigt, at få bevist / påvist fødsler, dåb, konfirmationer, begivenheder samt begravelser, på så mange som muligt af de personer, som jeg registrer.

Og jo, tidsplanen er der da, sådan da, for egentlig skal slægtsbogen være færdig, når pensionist tiden nærmer sig - hvis jeg da kan lægge bøgerne til side, slippe tasterne og slukke computeren for, at sætte mig stille og roligt ud i solen sammen med min kone Petrine og nyde udsigten ud over havet og skoven og tænke tilbage på den svundne tid.

Cheap Moncler Jackets Outlet On Sale Jordan Pas Cher LeBron XIII Shoes MBT Schuhe Outlet Nike Air Max zapatos Adidas Superstar baratas Cheap Moncler Jackets Curry 2 Shoes Boys men's adidas superstar 2 sneakers adidas yeezy boost 350